Friday, July 22

Salam PerSinggaHan....



    
       Kalo tengok dari pic ni macam tertampau stress je kan...hehe... Hari ni ak rasa macam nak bercerita psal PRESSURE.. bak kata sir faizal dun't be pressure..n i keep that words sir...hee..actually ak rasa aku adalah seseorang yang mudah rasa tertekan.. ko bagi ja r pa2 job untuk aku dan push untuk ak wat dalam masa yg singkat..kompem ak akan rasa nervous bagai nak rak n  automatically rasa tertekan n dahi akan berkerut2..hahaha...kalo ak nervous kompem peluh kat tangan janganlah cakap...boleh wat mandi org cakap...tapi ak bukan nak story pasal peluh kat tangan ak ni...hee... 

        Aku tulis entry ni coz aku sekarang rasa tertekan dengan life ak...napa r ak pemalas sangat...duk uma ja tau...da r dekat rumah ni hidup macam PRINCESS yg tak berapa nak puteri...hahaha...aku pun herann bin ajaib tau.. awat aku yang tertekan kn????...sepatutnya my parents yg tertekan tengok perangai aku yang makin hari makin teruk..da r bangun jangan cakaplah..selagi enset ak tidak menyanyikan lagu feveret (agnes monica-tanpa kekasihku) kompem aku x bangun..tapi jarang gak ak bangun kalo agnes da nyanyi sampai berjuta kali....hahahha...memang x makan saman ak ni kan..So skg ak nak wat confession ckit dekat my parent n kwn2 (kalo r dorg terbaca blog aku ni kan...hee) .....


~~ Kepada my LoVely bapa n mama..                                                                                          
PLEZZZZ janganlah bagi muka kat aku ni...kalo ak bangun lewat 2 TOLONGLAH marah kn..dan kalo ak ni malas sangat tolong kat dapur 2...plezz mamaku yg tercinta...suruhlah dan paksalah diri ini yg masak...biarpon xberapa nak Sodaappp...hee..napa r mama ak ni rajin sangat2...{sekarang ni wat muka seposen memohon.. :(..tapi dalam hati.. mama masak r plezz...pa pya merayu r kn..hee...}

~~ Dan Kepada Kwn2 sePermainan ak yg terbaca r entry ni...                                     TOLONGLAH JANGAN PERCAYA AKU NI BAEk tau...PLEZZ r TEGUR Ak JIka Diri HAmba ini melaKukan Salahhh.....(dengan mengangkat tangan n letak kat bahu sambil wat gaya sentap...hee)





P/s  : Segala Jasa BAek Anda Amat DiHargai bagi memBAntu meringankan beban TeKanan PeRasaan DIRi INI!!!!!!!!!!...hee  ..kalo x kompem ak STRESS lagi sebab tengok perangai buruk ak yang x pandai nak insaf ni kn....hee...:)

    


      Oppssssssss belum habis lagi cita pasal tekanan ni..tapi ni bukan pasal ak r...aku punyer cita da cloSed...hee..saja nk share pasal cite2 pa yang berlaku akibat terlalu tertekan...BAck to the story..pernah sekali ak baca kat google..artis korea adalah penyumbang kematian yang terbanyak akibat depression..Rmai gak dorg kill himself coz da xtahan dengan kehidupan dan tekanan hidup yang sungguh menekan-nekan...(hahaha..pa punyer bahasa kan..kalo cikgu BM ak baca kompem kena cubit...hee.)...mehh kita usha spa r artis popular korea yang aku minat bunuh diri kerana depression n tekanan peRasaan sebagai iktibar untuk ak kurangkan TEKANAN dalam diri di kala ini..... :(

PARK YONG HA (12 OGOS 1977-30 JUN 2010)



Korang tahu x siapa ni???...ni r EX-BF ak..hee.. dia ni r PARK YONG HA..tapi ak x ingat sangat sapa nama dia dalam cita winter sonata 2..:(..Penyanyi dan pelakon popular Korea Selatan yg membintangi drama bersiri popular Winter Sonata ini ditemui mati di kediamannya. Sumber melaporkan Park yg ketika itu berusia 33 tahun menggantung diri menggunakan wayar pengecas bateri telefon bimbit. Park sempat menghantar pesanan ringkas meminta maaf kepada ayahnya yg sedang menghidap kenser perut. Aktor ini juga mengambil pil tido kerana menghidap insomnia.

JANG JA YUN (25 JANUARI 1980-7 MAC 2009)




Jang Ja Yun aka Sunny..alah yg 3 budak perempuan selalu kacau heroin 2 dalam cite Boys Over Flowers..Jang ditemui mati menggantungkan diri di pangsapuri akibat tekanan perasaan. Menurut pa yang ak google n baca... sebelum kejadian, kakaknya melaporkan aktres itu kerap mengurung diri di dalam bilik. Jang kehilangan ibu bapanya dalam satu kemalangan ketika dia berada di sekolah tinggi. Pada 28 Feb. 2009, Jang meminta bekas pengurusnya Yoo menyerahkan dokumen yg menyatakan dia telah didera secara fizikal dan seksual oleh orang besar di dalam industri. Akibat desakan yg melampau, Yoo juga telah membunuh diri pada 14 Mac..kan sadis penangan depression ni...tgk smpaikn pengurus dia sdri bunuh diri gak...huu



P/s : Kalo kwn2 semua nak baca banyak lagi cita artis korea bunuh diri ni bolehla g usha blog ni..http://nabil-potter.blogspot.com/2011_07_01_archive.html...klik ja link ni...ak pn ambk dari dia juga...hee..



MoRAL of the Story wahai Diri empunya BLog..
  • PLezzz janganlah buat diri sendiri STRESS tau smapai nak bunuh diri...JAuhkanlah Diri ini daripada melakukan Benda yang dilarang Allah..Harap diri ini sentiasa bersyukur dengan apa yang telah DIA berikan di Dunia ni...Amin..;)




Mood : layan cite BOYS OVER FLOWER....(hilangkan Stress coz xdapat tdo ni...LEE MIN HO plezz wait 4 ME!!!!!!....hee)

4 comments:

akhirnya... said...

hahaha aku plag suka ayat sir faizal... (MFK) ermm so ria pasni ko jgn stress2 aku xmo hilg kwn woooo (":)

ciksu said...

su taq kamu kat...

http://ctsurianiarif.blogspot.com/2011/07/giveaway-one-klik-one-present-by.html

Iya_Ria said...

tag je su..dpt hdiah r ni??hahaha...

ciksu said...

mn ada hadiah pun hehehe :)